Férfikézilabda-Eb: Szerbia továbbra is nyeretlen

Továbbra is nyeretlen a szerb válogatott a Horvátországban zajló férfikézilabda-Európa-bajnokságon, miután öt góllal kikapott Svédország csapatától a csoportkör második fordulójában vasárnap Splitben.

Albin Lagergren vezérletével remekül kezdtek a svédek (8-3), a folytatásban szinte minden posztról betaláltak, így előnyük nem csökkent a szünetig (16-10). A második félidőben sokáig őrizte a különbséget a skandináv csapat, és bár a meccs hajrájában felzárkózott Szerbia, az egyenlítésre nem volt esélye. A svédek a végjátékban megszerezték kétezredik góljukat a kontinenstornák történetében.

A poreci B csoportban az osztrákok beállóját, Wilhelm Jelineket már a hetedik percben végleg kiállították egy súlyos szabálytalanság miatt, csapata ennek ellenére a huszadik percig jól tartotta magát (7-9). A világbajnoki címvédő franciák a hajrában Kentin Mahé és Nedim Remili góljaival elléptek, így a szünetben megnyugtató különbséggel vezettek (17-12).

A játék képe a második felvonásban sem változott, a francia együttes csak annyit adott ki magából, amennyi a magabiztos sikerhez feltétlenül szükséges volt (33-26). A mezőny legeredményesebb játékosa a Barcelona balátlövője, Timothey N’Guessan volt hét találattal.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló

Hírdetés

———————————–

A csoport, Split:

Svédország–Szerbia 30-25 (16-10)

B csoport, Porec:

Franciaország–Ausztria 33-26 (17-12) 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »