Férfi kosárlabda vb-selejtező – győzelem és továbbjutás a Tüskecsarnokban

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 69-68-ra legyőzte a vendég Portugáliát pénteken a teltházas Tüskecsarnokban a világbajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel továbbjutott a kvalifikáció következő szakaszába.

A sorsdöntő találkozón Váradi Benedek és Benke Szilárd triplái adták meg az alaphangot, a nyolcpontos magyar előnyről induló második negyedben pedig 13 pont is volt a különbség. A vendégek a nagyszünetig kilenc pontra tudtak felzárkózni (40-31).

Hírdetés

Fordulás után Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese jelentősen visszaesett, az ellenfél egy 11-0-ás roham révén először vezetett (45-47). Az 53-52-ről induló zárószakaszban ismét elkapták valamelyest a fonalat a magyarok, Allen Rosco fontos kosarakat szerzett, de így is sok hiba csúszott a támadásokba. Az utolsó perc 67-64-gyel kezdődött, s az izgalmas hajrából némi szerencsével a hazaiak jöttek ki jobban.

A csoportkör utolsó fordulójában, hétfőn este a 3/2-es győzelmi mérleggel álló magyarok az olimpiai ezüstérmes franciáknál vendégeskedik Mouilleron-Le-Captifban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »