Férfi kézilabda Eb-selejtező: veretlenül zárt a magyar válogatott, Románia csoportutolsó

Férfi kézilabda Eb-selejtező: veretlenül zárt a magyar válogatott, Románia csoportutolsó

A magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap 32-29-re legyőzte Olaszország csapatát az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, Kecskeméten. A román együttes kikapott Franciaországban, csoportja utolsó helyén végzett, és nem jutott ki a kontinenstornára.
Az már szerdán, a szlovákiai győzelemmel eldőlt, hogy a magyarok csoportelsőként kijutottak a jövő januári osztrák, norvég és svéd közös rendezésű, 24 csapatos kontinenstornára. Jól kezdtek a hazaiak a taljánok ellen, majd 6-2 után felzárkózott az olasz válogatott, és a szünetig remekül tartotta magát.

A magyarok nem tudtak kellő hatékonysággal védekezni, emiatt a szünetben a vártnál kisebb különbséggel, 16-14-re vezettek.

A második félidő elején egy 5-1-es sorozattal átvették a vezetést a továbbjutásért küzdő olaszok, mert ekkor már a házigazdák támadójátéka is akadozott. Az utolsó negyedórában Borbély Ádám védéseire alapozva, Juhász Ádám irányításával összeszedte magát a magyar csapat, és végül nagy nehézségek árán sikerült megnyernie az alacsony színvonalú mérkőzést. A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással, és az örökmérleg magyar szempontból továbbra is százszázalékos.

Hírdetés

Az Európa-bajnokság csoportbeosztását június 28-án sorsolják ki Bécsben. Ebben azonban a román válogatott már nem lesz érdekelt, mivel vasárnap Nantes-ban 34-25 arányú vereséget szenvedett Franciaország együttesétől, így két ponttal csoportja utolsó helyén végzett. A trikolórok így nem jutottak ki a kontinensbajnokságra, emiatt Manuel Montoya szövetségi kapitánynak erősen inog a széke. A magyarok csoportjából még az oroszok, míg a románokéból a franciák és a portugálok szereztek jogosultságot az Eb-n való részvételre.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Olaszország 32-29 (16-14)
————————————–
a magyar válogatott gólszerzői: Juhász, Rosta, Szita 5-5, Bóka, Bodó, Ancsin 3-3, Sipos, Ligetvári, Máthé 2-2, Tóth Á., Hornyák 1-1

Az Eb-re kijutott válogatottak:
Spanyolország, Norvégia, Ausztria, Svédország, Magyarország, Németország, Lengyelország, Horvátország, Svájc, Észak-Macedónia, Izland, Szlovénia, Lettország, Csehország, Fehéroroszország, Franciaország, Portugália, Oroszország, Dánia, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Szerbia, Ukrajna

Az első két helyezett, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja vehet részt az Eb-n a címvédő Spanyolország, illetve a rendező Ausztria, Norvégia és Svédország mellett.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »