Férfi kézi-vb: nagy arányú vereség a norvégoktól, lemaradtak az olimpiai selejtezőről a magyarok

Férfi kézi-vb: nagy arányú vereség a norvégoktól, lemaradtak az olimpiai selejtezőről a magyarok

Kilencgólos vereséget szenvedett a magyar válogatott Norvégiától a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében, ezzel eldőlt, hogy nem játszhat olimpiai selejtezőtornán.
A dániai Herningben szerdán este rendezett, 35-26-os norvég győzelemmel zárult mérkőzés végkimenetele nyomán az is kiderült, hogy a magyar együttes a tizedik helyen végez a tornán.

Hírdetés

Az már az összecsapás előtt ismert volt, hogy Egyiptom hét góllal legyőzte Tunéziát, így a magyar válogatottnak nem lett volna szabad öt gólnál többel kikapnia a csoportnegyedik hely megszerzéséhez.

A középdöntős csoportban végül Egyiptom jobb gólkülönbsége miatt megelőzte a magyar válogatottat, a negyedik helyen végzett, így játszhat az olimpiai selejtezőt érő 7. helyért.

Reményre egyedül az ad okot, hogy – az MTI szerint – a vb-tizediknek is marad esélye az indulásra, ha a vb legjobb kilenc csapatából Egyiptom megnyeri az Afrika-bajnokságot, Brazília a Pánamerikai bajnokságot, míg a német-francia-horvát-spanyol-dán-norvég-svéd hetesből az egyik Európa-bajnok lesz.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »