Férfi kézi-vb: Mikkel Hansenék esélyt sem adtak a norvégoknak a döntőben

Férfi kézi-vb: Mikkel Hansenék esélyt sem adtak a norvégoknak a döntőben

A társházigazda Dánia válogatottja nyerte az aranyérmet a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokságon, miután vasárnap este a herningi döntőben 30-22-re legyőzte Norvégia csapatát.
A hazai pályán gálázó, olimpiai címvédő dánok – akik az elődöntőben a világbajnoki címvédő franciákat utasították maguk mögé magabiztosan – minden mérkőzésüket megnyerték a tornán. Dánia válogatottja a finálé elejétől a végéig lehengerlő játékot produkált, a második félidőben már tíz góllal is vezetett, és esélyt sem adott az ellenfélnek.

A döntő legeredményesebb játékosa dán részről a világklasszis Mikkel Hansen volt 7 találattal.

Hírdetés

A két skandináv együttes egyébként már találkozott a tornán, a csoportkörben Norvégia 30–26-ra kapott ki a dán csapattól. A norvégok a két évvel ezelőtti után a második, a dánok pedig a negyedik vb-döntőjüket játszották, de nyernie korábban egyik csapatnak sem sikerült.

Az MTI érdekességként említi meg, hogy a világbajnokságot százszázalékos teljesítménnyel megnyerő dánok idén csak a magyar válogatottól kaptak ki – január 6-án az odensei felkészülési mérkőzésen 28-25-re –, és a tornán is a magyarokkal játszották a legszorosabb meccsüket, amikor a középdöntő első fordulójában 25-22-re győztek.

Eredmény:
döntő:
Dánia-Norvégia 30-22 (18–11)

A torna végeredménye:
——————–
1. Dánia, 2. Norvégia, 3. Franciaország, 4. Németország, 5. Svédország, 6. Horvátország, 7. Spanyolország, 8. Egyiptom, 9. Brazília, 10. MAGYARORSZÁG, 11. Izland, 12. Tunézia, 13. Katar, 14. Oroszország, 15. Macedónia, 16. Chile, 17. Argentína, 18. Szerbia, 19. Ausztria, 20. Bahrein, 21. Szaúd-Arábia, 22. Korea, 23. Angola, 24. Japán


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »