Ferencvárosé az ingatlanfejlesztési „Oscar-díj”

A közel negyed évszázada indult ferencvárosi tömbrehabilitációs program nyerte el a szakma legkiemelkedőbb nemzetközi elismerését a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíját. A szakma „Oscar-díjának” számító nemzetközi nívódíj az ingatlanfejlesztési csúcsteljesítményeket ismeri el, melynek 61 éves fennállása során elsőként díjazott magyar pályázatot az úgynevezett „Master Plan” (Településfejlesztés) kategóriában.

Több mint 1200 teljes egészében felújított lakás, 76 ezer négyzetméternyi új vagy megújult zöldterület, számos megújult és más funkciót kapott régi épület – többek között ezek jellemzik az ingatlanfejlesztés „Oscar-díját” elnyert ferencvárosi tömbrehabilitációs projektet – írja az Orientpress Hírügynökség.

Budapest IX. kerületében az elmúlt évtizedekben megvalósult fejlesztések eredményeként több mint ezer család költözhetett modern otthonba. Csak az önkormányzat által kezdeményezett projektekre több százmilliárd forintot költöttek részben saját forrásból, részben pályázati pénzek felhasználásával.

A hosszú távú projekt meghozta a magánbefektetők építési kedvét is, az elmúlt két évtizedben több mint 150 lakóingatlan-fejlesztést valósítottak meg vállalkozások, amelyek során összesen 7 ezer új lakás épült összesen 76 ezer négyzetméternyi park, játszótér jött létre a kerületben.

A FIABCI a legnagyobb és legátfogóbb, 61 éves múltra visszatekintő nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, amelynek világszerte 60 országban több mint 120 szakmai szervezetben van tagozata. Prix d’Excellence Nemzetközi Nívódíj pályázatukon a világ legjobb ingatlanfejlesztéseit díjazzák. Magyar projekt először viheti haza a legnagyobb elismerést ezen a pályázaton, a legmagasabb kategóriában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »