Ferenc pápa váratlanul a földrengés sújtotta olaszországi településekre látogatott

Ferenc pápa váratlanul a földrengés sújtotta olaszországi településekre látogatott

Szent Ferenc ünnepén, október 4-én a Szentatya váratlan látogatást tett az augusztus 24-i földrengés sújtotta közép-olaszországi térségben, Amatrice, Arquata és Accumoli településeken.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Azért nem jöttem korábban, mert nem szerettem volna alkalmatlankodni. Egyszerűen azért vagyok itt, hogy elmondjam nektek, közel állok hozzátok, imádkozom értetek. Közelség és imádság, ezt adom nektek. Az Úr áldjon meg, Szűz Mára védelmezzen benneteket a szomorúság, a fájdalom, a megpróbáltatások idején” – bátorította a pápa az embereket, akik nagy örömmel fogadták. Látogatása mindenki számára meglepetés volt, a helyi papság sem tudott róla. 

A lehető legnagyobb titokban szervezték az utazását, mert Ferenc pápa nem szeretett volna „alkalmatlankodni”. Rieti püspöke, Domenico Pompili kísérte el a Szentatyát. Amatricében felkeresték a „konténeriskolát”, amelyet a Trentino régióban működő polgári védelem állított fel, miután az iskola épülete – a település szinte minden házával együtt – összeomlott. A diákok egy dalt énekeltek a pápának a barátságról, és a földrengést ábrázoló rajzokat ajándékoztak neki.

Ezt követően a Szentatya bement az úgynevezett vörös zónába (különösen veszélyeztetett terület), beszélgetett az emberekkel, arra buzdította őket, hogy mindig előre tekintsenek. Délután Arquata és Accumoli településekre megy tovább, ahol szintén találkozik a természeti katasztrófa áldozataival.

Forrás: Vatikáni Rádió olasz nyelvű szerkesztősége

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »