Ferenc pápa trójai faló az Egyházon belül

Nem kezdek el itt most hosszas elemezésekbe arra vonatkozólag, hogy a keresztény világ esküdt ellenségei jó másfél évszázad óta milyen módszerekkel igyekszenek átvenni az irányítást Rómában. Untig elég, ha Ferenc pápa megnyilatkozásait idézzük ennek belátására. Ezek alapján ő nem más, mint trójai faló az Egyházon belül.

Magyar Menedék - Tepe

Itt van három idézete Twitteréről. Nézzük őket!

Július 25-én ezt írta az e hónap 26-a és 31-e között Krakkóban tartott Ifjúsági Világtalálkozó részvevőinek:

„Kedves fiatalok, adjunk át a világnak egy mozaikot, mely sok népből, kultúrából és emberből Jézus nevében egyesül!”

Akinek van szeme az olvasásra, egyből kiolvashatja ebből a lényeget. Nem az a fontos, hogy ki hova tartozik, milyen kultúrájú. A vallásról már nem is beszélve, amiről pedig e mondatban egyetlen szó sincsen. Az még annyira sem fontos eszerint, mint az előbbi kettő?

Három nappal később aztán ezt üzente:

„Az Úr közöttünk van és gondunkat viseli, anélkül hogy helyettünk döntene. Az Úr szeretne mindennapi történéseink részesévé válni, hogy velünk együtt járjon.”

Itt megint a humanitárius páholytestvérek megfogalmazásaira oly jellemző homályossággal állunk szemben. Igen, Isten szeretné, hogyha üdvözülnénk, de nem „adja nevét” olyan utakhoz, amelyek nem Őhozzá vezetnek!

Július 30-án ezt tartotta megosztásra nélkülözhetetlennek:

„Irgalmasságot akarok, nem áldozatot.”

Vagyis bocsássunk meg bűnbánat híján is, vezeklés nélkül is irgalmazzunk az életünkre törő „másfajta kultúrájúak”-nak. Áldozat nem kell. Főképp nem krisztusi. A másfélék hadd raboljanak, gyilkoljanak, pláne papokat. Ha egy muszlim a saria nevében bal felünket pofon vágja, tartsuk oda jobb felünket is.

Hányinger kerülget, de szó szerint, ámde annyi erőm még van (elvégre az Úr az ügye védői mellett van, ha nem tévedek), hogy idemásolom július 31-i mondatát:

„Isten úgy szeret bennünket, amilyenek vagyunk és a bűn, vétek vagy hiba sem változtatja meg elképzelését.”

Nos, tájékoztatásul közlöm, hogy tavalyi hivatalos adatok szerint Franciaország területén 1125 mecset van, s az elmúlt tizenhat évben mintegy 33 templomot romoltak le.
Tehát a muszlim „édestestvérek” hadd folytassák ebbeli munkájukat. Isten így is szereti őket!

Közmondásosan akit az Isten igazán megbüntet, annak elveszi az eszét, üljön bár akár a pápai trónon is. Vagy a közmondással együtt tévedek? Ha nem, egy lehet csak a következtetés mindebből, ami egyben magatartás is: nemhogy nem lehet, tilos Ferenc pápát követni efféle megnyilatkozásaiban.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »