Ferenc pápa táviratot küldött Kubába a Havanna-közeli óriás olajtároló felrobbanása kapcsán

Ferenc pápa táviratot küldött Kubába a Havanna-közeli óriás olajtároló felrobbanása kapcsán

Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával Ferenc pápa augusztus 9-én, kedden táviratot küldött a kubai püspöki konferencia elnökének, hogy együttérzését fejezze ki a Matanzas olajtároló felrobbanása okozta haláleset és a súlyos környezeti károk kapcsán.

Villámcsapás következtében augusztus 5-én, pénteken este felrobbant Havanna közelében a Matanzas Supertanker óriás olajtároló több egysége. Hétfői adatok szerint az eddigi négy robbanás után egy ember holttestét találták meg, 121 ember sérült meg, 17 tűzoltó pedig eltűnt a lángok között. A tűzoltók és olajipari szakemberek nagy erőkkel próbálják elfojtani a tüzet. A hatóságok szerint 800 embert evakuáltak a tűzhöz legközelebb eső negyedből. Katonai helikopterek segítségével hordják a vizet a lángokra, a munkát azonban nagymértékben akadályozza a létesítmény felett gomolygó sűrű fekete füst, amely már mintegy 100 kilométerre nyúlik és a főváros, Havanna felé terjed. A telephelyen nyolc hatalmas tartály található, amelyekben a villamos erőművek működtetéséhez használt tüzelőanyagot tárolják.

Ferenc pápa Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával részvéttáviratot küldött Emilio Aranguren Echeverría holguíni püspöknek, a kubai püspöki konferencia elnökének.

A távirat szerint Ferenc pápa követi a havannai robbanásról szóló híreket. A robbanás hatalmas tűzvészt és számos további robbanást eredményezett a havannai Matanzas Supertanker bázison, mely fájdalmas esemény legalább egy személy halálát, számos sebesülést és sok tűzoltó eltűnését okozta.

Hírdetés

A Szentatya közelségéről biztosítja az egész kubai népet és az elhunytak családtagjait. Imádságban kéri az Urat, hogy adjon nekik erőt ebben a fájdalmas pillanatban, és segítse a tűzoltásban és a keresésben résztvevőket. Ezekkel az érzésekkel adja Ferenc pápa szívből jövő apostoli áldását mint a feltámadt Krisztusban való reménység zálogát.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican.va

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »