Ferenc pápa részvétét fejezte ki Edward Daly, Londonderry egykori püspöke halála kapcsán

Ferenc pápa részvétét fejezte ki Edward Daly, Londonderry egykori püspöke halála kapcsán

Ferenc pápa augusztus 11-én, csütörtök délután üzenetet küldött Donald McKeown, Londonderry jelenlegi püspöke részére a hétfőn, hosszú betegség után, 82 éves korában elhunyt Edward Daly nyugalmazott főpásztor temetésére.

A Szentatya fájdalommal értesült Edward Kevin Daly, Londonderry nyugalmazott püspöke haláláról, és szívbéli részvétét fejezi ki az elhunyt családjának, az egyházmegye papságának és híveinek. Daly püspöknek a béke és az igazságosság érdekében végzett nagylelkű és odaadó főpásztori szolgálatára emlékezve a Szentatya hálát ad az életéért, és az Atyaisten irgalmába ajánlja. Mindazoknak, akik a néhai püspököt gyászolják, Ferenc pápa szívből küldi apostoli áldását mint a remény és az Úr Jézus Krisztusban való megvigasztalódás zálogát.

A londonderry-i Szent Eugén-székesegyházban augusztus 11-én, csütörtökön délután három órától került sor a gyászmisére és a búcsúztató szertartásra, melyet Donald McKeown, az egyházmegye főpásztora vezetett. A gyászmise kezdetén Amaury Medina Blanco prelátus, az írországi apostoli nunciatúra megbízottja olvasta fel Ferenc pápa üzenetét.

A nyugalmazott püspök halálhíre kapcsán ismét bejárta a világsajtót az a kép, mely a „véres vasárnapon”, 1972. január 30-án készült Londonderryben: a fotón Daly atya látható, akkoriban az észak-írországi város székesegyházának plébánosa, kezében egy véres zsebkendőt tartva.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »