Ferenc pápa részvétét fejezte ki a tanzániai repülőgép-szerencsétlenség miatt

Ferenc pápa részvétét fejezte ki a tanzániai repülőgép-szerencsétlenség miatt

A tanzániai Bukobában november 6-án történt repülőgép-szerencsétlenségről szomorúan értesülve Ferenc pápa imáiról és lelki közelségéről biztosította mindazokat, akiket a tragédia érintett, kiváltképpen az áldozatok családjait.

A tanzániai Bukoba repülőtér felé közeledve egy utasszállító repülőgép a Viktória-tóba zuhant novmber 6-án, vasárnap reggel. A tragédiában legalább tizenkilenc ember életét vesztette, huszonhat embert a helyszínre érkező mentőegység menekített ki. „Elég sok embert sikerült megmentenünk – mondta William Mwampaghale, Kagera tartomány rendőrparancsnoka az újságíróknak. – Amikor a repülőgép körülbelül 100 méter magasságban volt a levegőben, problémák merültek fel, mert rossz időjárási körülmények közé került. Esett az eső, és a gép a vízbe zuhant.”

A tanzániai apostoli nunciatúrának címzett és Pietro Parolin bíboros államtitkár által aláírt távirat szerint Ferenc pápa imádkozik az elhunytak örök nyugalmáért, a sebesültek gyógyulásáért, és erőt kér azok számára, akik részt vesznek a mentési és helyreállítási erőfeszítésekben. A Szentatya a mindenható Isten vigasztalását és békéjét kéri mindannyiukra.

Hírdetés

*

Kassim Majaliwa tanzániai miniszterelnök közölte, hogy a nyomozók vizsgálatot indítottak a történtek miatt. A francia BEA légibaleset-kivizsgáló ügynökség szóvivője november 7-én, hétfőn közölte, hogy vizsgálóbizottságot küld Tanzániába, az ATR 42-500-as turbólégcsavart építő francia–olasz repülőgépgyártó műszaki tanácsadóival együtt. A nemzetközi szabályok szerint a helyi nyomozás általában magában foglalja azon ország hatóságainak részvételét is, ahol a repülőgépet tervezték, így Franciaország és Kanada is érintett, ahol az utasszállító gép Pratt & Whitney hajtóműveit fejlesztették ki.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »