Ferenc pápa konyhaművészetének szentelt szakácskönyv jelenik meg

Ferenc pápa konyhaművészetének szentelt szakácskönyv jelenik meg

RÓMA. A pápa konyhamûvészetének szentelt szakácskönyv jelenik meg jövõre Ferenc séf címmel.

A katolikus egyház argentin születésû vezetõje szenvedélyes szakács volt Buenos Aires-i évei alatt. Piemonti származású olasz családjának hatására pápává választása elõtt szívesen fõzött magára és egyházi vezetõkre. A konyhamûvészetérõl szóló könyvet Roberto Alberghetti, az egyházfõ életrajzírója jegyzi.

A gasztronómiai biográfiaként jellemzett kötet 2018 tavaszán jelenik meg – írta pénteken az Il Giornale címû olasz napilap. A milánói Mondador, Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfõ érdekeltsége adja ki.

A könyv nem receptgyûjtemény, sokkal inkább Ferenc pápának az étkezéshez fûzõdõ viszonyát tárja fel. A kötetben az egyházfõt fõzés közben ábrázoló felvételek is lesznek.

Ferenc pápa már ifjú korában is kedvelte az egészséges fogásokat. A könyvbõl kiderül az is, hogy nagyszüleinek étterme volt a piemonti Asti közelében, mielõtt 1929-ben kivándoroltak Argentínába. A pápa kedvenc ételei között van egy piemonti specialitás, a Bagna Cauda, egy szardellával összefõzött fokhagymás mártogatós, amelyben zöldségeket fürösztenek. Szívesen készít töltött tintahalat, fehér rizst, hagymával és parmezánnal, valamint csirkét.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »