Ferenc pápa kikelt a szépség bálványának oltárán végzett abortuszok ellen

Élesen elítélte Ferenc pápa azokat a nőket, akik szépségük megóvása miatt döntenek magzatuk meggyilkolása mellett, és kikelt a szépség, és más világi értékek bálványozáss ellen.

A katolikus egyházfő szerint sokan a

“szépség, a jólét  és a hatalom kultuszában jobban bíznak, mint Istenben.”

A pápa szerdán szokásos heti audienciáján zarándokok előtt beszélt az aggasztó jelenségről. Felidézte azt a “szörnyűséget” amit Buenos Aires-i püspökként hallott egy egyébként “jó lelkű” nőtől, aki nagyon büszke volt a külsejére, aki bevallotta neki, hogy

azért hajtotta el a magzatát, mert “nagyon fontos számára az alakja”.

A pápa beszédben a “remény” fogalmát járta körül, megkülönböztetve az igazi és a hamis reményt. Az utóbbira példaként a “szépség, a jólét és a hatalom bálványozását” hozta fel, amely “rossz útra” tereli az embereket, és eltávolítja őket Istentől..

“Manapság egy olyan istentől remélünk biztonságot, amely igazodik az elvárásainkhoz, varázslóként avatkozik be életünkbe, és olyanná teszi azt, amilyennek mi szeretnénk látni. Ez az istenkép azonban egy hamis bálvány, amely semmire sem képes.”

A pápa szerint az egészség és a szépség önmagukban valóban értékes dolgok, ám óvott attól, hogy ezek olyan bálványokká váljanak, amelyekért “mindent feláldozunk”. Így ugyanis

“nem az élethez, hanem a halálhoz visznek közelebb minket.”

Ha bálványokban hiszünk,

“lassan olyanokká válunk, mint ők: üres képekké, amelyek képtelenek a mosolyra, a segítségnyújtásra és a szeretetre.”

 – óvott az egyházfő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »