Ferenc pápa kifejezte együttérzését és részvétét a súlyos törökországi és szíriai földrengések után

Ferenc pápa kifejezte együttérzését és részvétét a súlyos törökországi és szíriai földrengések után

Ferenc pápa együttérzését fejezte ki a február 6-án bekövetkezett, számos áldozattal járó törökországi és szíriai földrengések után. Imádságáról és közelségéről szóló szavait táviratokban küldte meg az országok apostoli nunciusaihoz.

Ferenc pápa kifejezte, hogy mélységes szomorúsággal értesült a Törökország délkeleti részét és Szíria északnyugati részét sújtó erős földrengésről, amely számos áldozatot követelt.

A hatalmas – 7,8-as erősségű – földrengés az eddigi beszámolók alapján több mint 1500 emberéletet követelt és több száz épület vált a földdel egyenlővé. Feltételezhetően több százan rekedtek a romok alatt, és a halottak száma is várhatóan növekedni fog. A mentőegységek az épületek romjai között kutatnak túlélők után.

Fotó: ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

Hírdetés

A Szentatya két külön táviratában – amelyeket a vatikáni államtitkár, Pietro Parolin bíboros írt alá – részvétét fejezte ki, és arra kérte Marek Solczyński törökországi, valamint  Mario Zenari szíriai apostoli nunciust, hogy küldjék el együttérzéséről, lelki közelségéről szóló üzenetét minden érintettnek.

Egy szíriai férfi kezében viszi elhunyt gyermekét

Ferenc pápa „a Mindenható szerető irgalmára bízta az elhunytakat”, és „őszinte részvétét fejezte ki a veszteségüket gyászolóknak”. Egyúttal kifejezte, imádkozik azért, hogy a mentőegységegben szolgáló sürgősségi személyzetet a lelkierő és kitartás kegyelme kísérje a sérültek ellátásában és a folyamatos segítségnyújtásban.

A Szentatya végül ismét kifejezte szolidalitását a „hosszantűrő szíriai nép” felé.

Forrás és fotó: Vatican News angol nyelvű szerkesztősége

Magyar Kurír
(ki)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »