Ferenc pápa és Pókember találkozott a szerdai audiencián

Ferenc pápa és Pókember találkozott a szerdai audiencián

„Nem a szuperhős vagyok, én a beteg gyerekeket szoktam meglátogatni” – magyarázta az olasz önkéntes a június 23-i általános kihallgatáson.

Tökéletes Pókember jelmezében türelmesen állt a tömegben a VIP-körzetben Mattia Villardita, míg hozzá is elért Ferenc pápa, és kezet foghatott vele. Addig is: aki csak látta, azon tanakodott, vajon az igazi Pókember várakozik-e a Szent Péter téren.

Mattia Villardita a beteg gyerekeket szeretné mosolyra deríteni jelmezében. Az olasz fiatalember küldetése személyes élettörténetéből fakad: 19 éves korában kellett egy születési rendellenesség miatt hosszabb időt kórházban töltenie, több műtétet végeztek el rajta. Az ekkor átéltek hatására született meg benne a vágy, hogy felderítse a kis betegeket és családjaikat, kedvenc karakterének öltözve. Jól ismert látogató a Vatikán fenntartásában működő római Bambino Gesù gyermekkórházban is.

Ferenc pápa megölelte, és megköszönte mindazt, amit tett; majd néhány jelen lévő beteg kisgyerekkel készültek közös fotók.

Hírdetés

2021 januárjában a jólelkű olasz Pókembert Sergio Mattarella olasz elnök „lovaggá ütötte”, a cavallieri címmel fejezte ki elismerését különleges kezdeményezéséért és önzetlenségéért.

„Nem én vagyok a szuperhős, hanem a gyerekek a kórházban” – mondta egy olasz lapnak Mattia Villardita a díjátadó ceremónián.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Antoine Mekary/Aleteia.org; ANSA.it

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »