Ferenc pápa és az új bíborosok ellátogattak XVI. Benedekhez

Ferenc pápa és az új bíborosok ellátogattak XVI. Benedekhez

Ferenc pápa vezetésével augusztus 27-én délután nyilvános rendes bíborosi konzisztóriumot tartottak a Szent Péter-bazilikában, melyen Erdő Péter bíboros is részt vett. A Szentatya húsz új bíborost kreált. A konzisztórium végén Ferenc pápa és az új bíborosok ellátogattak a Vatikáni kertekben található Mater Ecclesiae-kolostorba, hogy találkozzanak XVI. Benedek emeritus pápával.

Az új bíborosok egyesével köszöntötték az emeritus pápát, majd megkapták XVI. Benedek és Ferenc pápa együtt adott áldását, végül közösen elimádkozták a Salve Reginát.

Ezt követően az Apostoli Palotába, illetve a vatikáni VI. Pál terembe siettek, ahol udvariassági látogatás keretében a hívek találkozhattak az új bíborosokkal. Négy országnak most először lesz bíborosa: Mongóliának, Paraguaynak, Szingapúrnak és Kelet-Timornak.

*

Hírdetés

A vatikáni Mater Ecclesiae-kolostorban tett látogatás a 2016-os konzisztóriumtól kezdve szokássá vált. Az ezt megelőző két alkalommal, a 2014-es és 2015-ös konzisztóriumon az emeritus pápa még részt vett a Szent Péter-bazilikában rendezett szertartáson.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »