Ferenc pápa elismerte, hogy a papok és a püspökök apácákat zaklattak

Ferenc pápa elismerte, hogy a papok és a püspökök apácákat zaklattak

Nyitókép: Newsbook

Ferenc pápa elismerte, hogy papok és püspökök apácákat zaklattak.

Kétségtelen, hogy az egyházon belül vannak olyan papok és püspökök is, akik már csináltak ilyet” – mondta a katolikus egyházfő a Vatican News nevű hírportálon megjelent, apácák zaklatásáról szóló panaszokkal kapcsolatban, majd így folytatta: “Attól tartok, hogy ez továbbra is fennáll. Nem arról van szó, hogy véget ért, amint az ember észreveszi” – vélekedett.

A katolikus egyházfő felfüggesztett tisztségéből vagy kizárt papokat a papi rendből, vagy néhány, “e jelenséggel szorosan összefüggő” női szerzetesrendből.

Hírdetés

 fogalmazott.

Ferenc pápa sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nőkkel szembeni rossz bánásmód általános probléma, és akképpen vélekedett, hogy “az emberiség még nem érett”, és a nőt továbbra is “másodrendűnek” tartja, ami egyes országokban a nők meggyilkolásához vezet.

Az apácákkal szembeni szexuális és hatalmi visszaélések esetének szentelte februári számát a L’Osservatore Romano szentszéki napilap női melléklete, amelynek főszerkesztője, Lucetta Scaraffia azt kérte az egyháztól, hogy ne hagyja figyelmen kívül a jelenséget.

MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »