Ferenc pápa bátorítja a latin-amerikai püspököket: válaszoljanak a kontinens előtt álló kihívásokra

Ferenc pápa bátorítja a latin-amerikai püspököket: válaszoljanak a kontinens előtt álló kihívásokra

Május 13-án a hondurasi Tegucigalpában megkezdődött a Latin-Amerikai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CELAM) a közgyűlése, amelyre Ferenc pápa üzenetet küldött.

A Szentatya üzenetében köszönti a Hondurasban összegyűlt főpásztorokat, és arra hívja őket, vessék tekintetüket Istenre és Latin-Amerika népeire. A CELAM-ot az egyházi szeretetközösség szervezetének nevezi, amely arra kapott meghívást, hogy együttműködjön a pásztorokkal. Megújult lelkületben segítsék küldetésüket, és adjanak választ a kontinens előtt álló kihívásokra. A pápa imáiról biztosítja a plenáris ülés tagjait, és Szűz Mária anyai oltalmába ajánlja őket.

A közgyűlést Rubén Salazar Gómez bíboros, a CELAM elnöke vezeti. Novatus Rugambwa érsek, Honduras apostoli nunciusa üdvözlő beszédében arra emlékeztetett, hogy a kihívások láttán az Egyház tevékenysége legyen látható, megfogható és hatékony a közéletben. Arra hívta a közgyűlés résztvevőit, hogy adjanak értelmezési kulcsot a latin-amerikai valósághoz.

Hírdetés

A tanácskozás első napján a hondurasi egyház nevében a püspöki konferencia elnöke, Ángel Garachana Pérez püspök és Tegucigalpa érseke, Oscar Maradiaga bíboros is köszöntötte az egybegyűlteket. Maradiaga bíboros hangsúlyozta, hogy a pápát érő konkrét támadásokra a CELAM szeretettel válaszoljon, és forduljon azok felé, akikben nincs szeretet, mert nincs bennük hit és remény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »