Ferenc pápa az olasz Rákellenes Társaság jubileumára: „Álljatok a beteg mellett Mária hűs?

Ferenc pápa az olasz Rákellenes Társaság jubileumára: „Álljatok a beteg mellett Mária hűs?

Március 2-án, szombaton délben találkozott Ferenc pápa az Olasz Rákellenes Társaság mintegy hatezer tagjával, akik teljesen megtöltötték a hatalmas VI. Pál aulát.

A társaság küzd a leukémia, a nyirokrendszer daganatos betegségei és a vérrák ellen. A tagok közt megjelentek tudós kutatók, orvosok, ápolók és nagyszámban önkéntesek.

Ferenc pápa a társaság tagjaihoz intézett beszédében emlékeztette őket arra, milyen fontos a kutatómunka eredményeinek gyógyászati alkalmazása. Mindnyájuk munkáját megköszönve három témát érintett hangsúlyosan. A tudományos kutatás, mely az embert biológiai dimenziójában vizsgálja, alapvetően a betegség enyhítésére irányul, mégpedig elsősorban a megelőzés szándékával, mind hatékonyabb technológiák segítségével. Az egészségügyi ellátás művelői a szenvedők mellé állnak, hogy elkísérjék őket betegségük és gyógyulásuk idején, hogy senki ne érezze magát egyedül, vagy éppen „leselejtezve”. A továbbképzés első szempontja, hogy a betegápolók figyelmét a beteg személyére fordítsa és átfogó módon tekintsen rá.

Hírdetés

Ferenc pápa megköszönte az önkéntesek nagylelkű munkáját, akik saját szabadidejüket áldozzák arra, hogy a betegek mellett legyenek. Ahogy Szűz Mária is ott maradt Jézus keresztje tövében, ők is ott maradnak a szenvedők ágya mellett és a személyes kíséréssel vigasztalást hoznak számukra. A gyengéd és bátorító jelenlét valójában a Jézus által kért kölcsönös és testvéri szeretet megnyilvánulása. Végül arra kérte a pápa az egészségügyi dolgozókat és a kórházlelkészeket, hogy mindig az egész emberi személyre tekintsenek, testi és lelki szükségleteinek együttes figyelembevételével.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »