Ferenc pápa a Szűzanyára bízta kanadai apostoli látogatását

Ferenc pápa a Szűzanyára bízta kanadai apostoli látogatását

Július 24-én, vasárnap Kanadába vezető apostoli útját Ferenc pápa július 22-én, pénteken délelőtt a Szűzanya oltalmába ajánlotta. A híres Mária-ikon, a Salus Populi Romani előtt imádkozott a Santa Maria Maggiore-bazilikában.

Két nappal 37. külföldi apostoli útja előtt a Szentatya szokásához híven ellátogatott a római Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy a Szűzanyára bízza útját – áll a Szentszék sajtóirodájának közleményében. Ferenc pápa vasárnap reggel indul Rómából, és helyi idő szerint délelőtt 11 óra körül érkezik meg a kanadai Edmontonba.

Múlt héten vasárnap az Úrangyala alkalmával a pápa bűnbánati zarándoklatként jellemezte Kanadába vezető útját, amely remélhetőleg hozzájárul az ország őslakosaival való kapcsolat gyógyulásához és a kiengesztelődés folyamatához.

Hírdetés

A július 24. és 30. közötti látogatás során a pápa felkeresi Edmonton, Québec és az északi Iqaluit városokat. A Szentatya látogatásának középpontjában az a vágy áll, hogy „találkozzon az őslakos népekkel, és átölelje őket”, amint azt a július 17-i Úrangyala imádság során bejelentette. Kifejtette, hogy „sajnos Kanadában sok keresztény – köztük szerzetesintézmények egyes tagjai is – hozzájárult a kulturális asszimilációs politikához, amely a múltban sokféleképpen súlyosan károsította az őslakos közösségeket”. A pápa látogatására az Egyháztól és a kanadai politikai vezetőktől, valamint maguktól a kanadai őslakosoktól kapott meghívásokra válaszul kerül sor.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »