Ferenc pápa: a migránsok nem veszélyesek, ők vannak veszélyben

Ferenc pápa: a migránsok nem veszélyesek, ők vannak veszélyben

 

 

A katolikus egyházfő május 28-án a Vatikánban ötszáz olasz és migráns gyermeket fogadott. A vendégek a dél-olaszországi Calabria tartományból, Olaszország egyik legszegényebb régiójából érkeztek, ahol az utóbbi hetekben rengeteg bevándorló szállt partra.

 

 

 

Ezt az egész napos rendkívüli programot a “Gyermekek vonata” elnevezésű – immár negyedszer megrendezett – kezdeményezés keretében tartották meg, amelyet a Kultúra Pápai Tanácsának a világiakkal és a nem hívőkkel folytatott párbeszédért felelős szervezete gondoz.

 

 

A találkozón Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke felolvasta azt a levelet, amelyet a gyermekek a pápának írtak, s amelyben elpanaszolták: értetlenül állnak a világban tapasztalható “megannyi igazságtalansággal” szemben.

 

Ferenc pápa maga is osztotta a gyermekek véleményét, bírálva azokat az államokat, amelyek nem fogadják be, hanem elszállítják a menedéket, megélhetést, békét és munkát kereső emberek tömegeit. “Akik ide jönnek, más vallásnak a hívei, de nem jelentenek veszélyt, hiszen mindannyian testvérek vagyunk. Isten mindannyiunkat szeret” – mondta a pápa hangsúlyozva ismét, hogy “a migránsok nem veszélyesek, ők vannak veszélyben”.

 

 

 

Forrás: MTI

Nyitókép: MTI/EPA/Massimo Percoss

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »