Ferenc pápa a kubai fiatalokhoz: Legyetek misszionárius tanítványok

Ferenc pápa a kubai fiatalokhoz: Legyetek misszionárius tanítványok

Augusztus elsején nemzeti ifjúsági napot tartották Kubában, amelyre Ferenc pápa üzenetet küldött. A Santiago de Cuba érsekének címzett levélben a Szentatya azért imádkozik, hogy az Úr védelmezze szeretetével a kubai fiatalokat.

Eltökélten folytassátok az Úr hűséges szolgálóleánya, Mária példáját. Tapasztaljátok meg azt az örömöt, amely a Jézus Krisztussal való találkozásból születik. A Feltámadás tanúságtevőiként engedjétek, hogy misszionárius tanítványokká alakuljatok, hogy sok fiatal felfedezhesse az Úr Jézus jelenlétét, meghallja hívását, növekedjen barátságában, és ezáltal olyan életet éljen, amelyet hűség és irgalmasság jellemez – buzdítja a fiatalokat a pápa.

A kubai ifjúsági napra írt üzenetében a Szentatya kifejezte: szeretettel üdvözli a szervezőket és minden fiatal résztvevőt. Imádkozik az Úrhoz, hogy a Cobrei Szeretet Szűzanyja, Kuba védőszentjének közbenjárására védelmezzen végtelen szeretetével minden kubai fiatalt.

*

Hírdetés

Az országot sújtó gazdasági válság miatt a Santiago de Cuba-i főegyházmegye július elején – a püspöki konferenciával egyetértésben – úgy döntött, hogy országszerte egyházmegyei szinten rendezik meg az ifjúsági napot. A programban azonban változás történt, mert a kubai hatóságok nem adtak engedélyt az egyházmegyéknek, hogy köztereken tartsanak rendezvényeket – a Santiago de Cuba-i érsekség kivételével. Ezért, a történtekről tájékoztatva, Dionisio García Ibánez érsek levelet küldött a programokra: a kubai főpásztor arra ösztönöz, hogy mindenki még inkább kötelezze el magát a célkitűzések elérése érdekében és fedezze fel Isten jelenlétét a rendezvényeken.

Forrás: Vatkáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »