Ferenc pápa: a kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját

Ferenc pápa: a kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját

A kereszténység első vértanújának ünnepén Szent István tanúságtételéről beszélt Ferenc pápa kedd délben az Úrangyala-imádság (Angelus) alkalmával a Szent Péter-téren. A katolikus egyházfő szerinta kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját.

Ferenc pápa kijelentette, Szent István Istenbe vetett mély hitével “válságba sodorta” kora vallási és politikai vezetőit, mivel haláláig kitartott Jézus mellett. 

A hitéért életét áldozó első vértanú Jézus “kényelmetlen” üzenetét hirdette, amely kihívja maga ellen a vallási és világi hatalmat, és megmozdítja a lelkiismereteket”. 

A katolikus egyházfő hozzátette: Jézus születésével ugyanis elérkezett a megtérésnek, a gondolkodás megváltoztatásának  az ideje. 

Ferenc pápa rövid olasz nyelvű beszédében hangsúlyozta, hogy a mai keresztényeknek is ezt a magatartást kell követni, vagyis bizalmat kell vetniük hitükbe és szeretetet embertársaik felé. Csakis ez a magatartás fordíthatja meg életünket,  és teheti  azt szebbé és eredményesebbé – mondta Ferenc pápa. 

Az Angelus után Ferenc pápa áldását adta azokra az ukránokra, akik nemzeti zarándoklaton érkeztek a Vatikánba karácsonyra. 

Ferenc pápa megköszönte a világ számos részéből hozzá érkezett karácsonyi üdvözleteket, hangsúlyozva, hogy nem tud mindegyikre válaszolni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »