Ferenc pápa a Don Orione Kongregáció tagjaival találkozott

Ferenc pápa a Don Orione Kongregáció tagjaival találkozott

Ferenc pápa május 27-én délben a Kelemen teremben fogadta a Don Orione Kongregáció nagykáptalanjának mintegy hatvanöt tagját.

A Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregációja immár négy éve, 2012. november 20-án tette közzé azt a dekrétumot, amellyel a Don Orione Világi Mozgalmat a világi hívek nyilvános társulataként ismeri el.

Ferenc pápa a társulat tagjait a hivatásukra emlékeztette, vagyis hogy „járjanak Jézussal együtt a világ útjain, hogy a ma élő emberiséggel találkozzanak azon lelkiség jegyében, amelyet az alapítójuk, Don Orione hagyott rájuk ezekkel a szavakkal: »Legyetek a test kenyere és a hit isteni balzsama!« Ennek érdekében a nagykáptalanotok fő témájául saját identitásotok kérdését választottátok, amit Don Orione így összegez: »Krisztus és a szegények szolgái«. Azért szentelitek magatokat Istennek, hogy Krisztussal maradjatok, és hogy őt a szegényekben és a társadalomból kizártakban szolgáljátok” – buzdította őket a pápa.

„Arra kérlek benneteket, hogy ne csak kövessétek az irgalmas szamaritánus Jézust, hanem ajánljátok fel az embereknek a Jézussal való találkozás örömét és azt az üdvösséget, amit Jézus hozott mindenki számára.” A pápa utalt Don Orione alakjára, aki „örökmozgó pap volt, állandóan úton az emberek között. „Vele együtt kérem tőletek – zárta beszédét a pápa –, hogy lépjetek túl a határokon, menjetek ki, túl az intézmények körein a távoli helyekre, és oda is vigyétek el Krisztus szeretetének az illatát.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »