Ferenc pápa, a béke zarándoka megérkezett Irakba, Ábrahám földjére

Ferenc pápa, a béke zarándoka megérkezett Irakba, Ábrahám földjére

A Szentatya repülőgépe március 5-én 11.58-kor ért földet a bagdadi nemzetközi repülőtéren. Egy erőszaktól, konfliktusoktól sebzett földre érkezett, ahol a jövőben a remény és a testvériség útjai nyílhatnak meg.

Két népviseletbe öltözött gyermek fogadta a pápát virággal, amikor kiszállt repülőgépből, majd iraki egyenruhás katonák sorfala között haladt át, énekekkel, iraki és vatikáni zászlók lengetésével kísérték útját.

Mustafa al-Kadhimi iraki miniszterelnök fogadta az egyházfőt a repülőtéren. Legutóbb 2008-ban történt, hogy egy pápa iraki miniszterelnökkel találkozott, amikor XVI. Benedek Castel Gandolfóban fogadta Nouri al Malikit, aki akkor meg is hívta a pápát Irakba.

Hírdetés

Ferenc pápa a repülőtéri VIP-váróteremben beszélgetett a miniszterelnökkel, majd az elnöki palotába indult a hivatalos fogadási ünnepségre. 13.35-kor találkozik Barham Ahmed Salih Qassim köztársasági elnökkel, majd a köztársasági elnöki palota nagytermében a politikai vezetőkkel, a civil társadalom vezetőivel és a diplomáciai testület tagjaival.

Forrás és fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »