Ferenc pápa 100 ezer eurót adományoz a lengyel–fehérorosz határon ragadt migránsok megsegítésére

Ferenc pápa 100 ezer eurót adományoz a lengyel–fehérorosz határon ragadt migránsok megsegítésére

Nyitókép: AP Photo/Andrew Medichini

Ferenc pápa kedden ígéretet tett arra, hogy 100 ezer eurót adományoz a lengyel–fehérorosz határon ragadt migránsok megsegítésére.

A fentebb említett pénzösszeg magába foglalja a Caritas Poland lengyel katolikus karitatív szervezetnek szánt pénzügyi támogatást, hogy az ő segítségükkel próbálják megoldani e két ország határán zajló szükséghelyzetet – jelentette ki a Szentszék.

Hírdetés

Tavaly nyár óta több ezer migránst tartóztattak fent a lengyel–fehérorosz határon, akik elsősorban a közel-keleti országokból menekülve próbáltak Fehéroroszországból Lengyelországba jutni, és ezzel együtt az EU-ba. A migránsok védelme már régóta a pápa prioritásai közé tartozik, aki folyamatosan felszólítja az uniós tagországokat, hogy legyenek készségesebbek ezekhez az emberekhez.

Ferenc pápa a migránsok megsegítésén kívül szintén 100 ezer eurós támogatást ígért a Fülöp-szigeteki lakosoknak, akik a decemberben tomboló Rai tájfun miatt szenvedtek el hatalmas károkat. A Vatican News szerint ezt a pénzösszeget a helyi egyháznak adják, és azokat az egyházmegyéket fogják megsegíteni belőle, amelyeket a katasztrófa során a legnagyobb károk érték.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »