Fényképekkel győzködik a kontinensfoglalókat a görögök arról, hogy milyen kényelmes tábort építettek nekik, legyenek hát szívesek elfogadni

Két hetet kapnak az Athén kikötővárosa, Pireusz mellett táborozó migránsok, hogy önként távozzanak a hadsereg által épített menekülttáborokba, különben erőszakkal bírják rá őket erre – közölték csütörtökön a görög hatóságok.

"Minden erőfeszítést meg fogunk tenni, hogy meggyőzzük a menekülteket és migránsokat: saját érdekükben áll, hogy menjenek a menekülttáborokba" – derül ki a görög parti őrség közleményéből.

A görög válságstáb becslése szerint a balkáni migrációs útvonal március 9-i lezárása óta nagyjából 53 ezerre duzzadt a Görögországban ragadt migránsok száma. Mintegy harmaduk megtagadta, hogy a hatóságok által berendezett menekülttáborokba vonuljon, így rögtönzött táborokban vertek sátrat Pireuszban és a görög-macedón határ mentén.

Több mint 4000 migráns Pireuszban táborozik, a kikötőváros viszont fontos területnek számít a Görögország számára létfontosságú idegenforgalom szempontjából.

Csütörtökön a görög belügyminisztérium tisztségviselői tolmácsok segítségével órákon át igyekeztek meggyőzni az embereket, hogy vonuljanak egy új menekülttáborba Görögország északi részén. Az illetékesek fényképek segítségével magyarázták a "menekülteknek", milyen jellegű létesítményeket nyitottak meg számukra.

"Igyekszünk elmagyarázni, hogy az új menekülttáborok jó felszereltséggel rendelkeznek, illetve azt, hogy ott az embereknek lehetőségük lesz a menedékkérelmük benyújtására" – mondta egy önkéntes tolmács. "Azonban az emberek félnek odamenni, mert attól tartanak, hogy elszigetelik őket, és kifogynak pénzükből. Nagyobb biztonságban érzik magukat, ha Athén közelében maradhatnak" – tette hozzá.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »