Fenyegetőznek és erőszakoskodnak a mocskos betolakodók egy német iskolában

Nyilatkozott az M1-nek egy olyan berlini iskola igazgatónője, amelyikben jelentős többségbe kerültek a bevándorló gyerekek. Azt mondta, ilyenkor már az „igazi németeket” éri hátrányos megkülönböztetés. Az igazgatónő kezelhetetlennek látta a problémát, ezért inkább nem tanít tovább Németországban. A berlini vezetés szerint viszont sikeres az integráció.

A berlini Spreewald Általános Iskolában tavaly 30 erőszakos bűncselekményt jelentettek az iskolafelügyeletnek, vagyis hetente legalább egyet. A tanulók 99 százaléka migrációs hátterű. A konfliktusok a diákok, a szülők és a tanárok között mindennaposak, sokszor fizikai erőszakba, életveszélyes fenyegetésbe torkollanak.

Nem ritka, hogy a nagytestvér az óra közepén bejön az iskolába, kinyitja a terem ajtaját és azt mondja a fivérének, jöjjön ki, ha pedig a tanár közbeavatkozik, akkor megfenyegetik, de olyan is volt, hogy megütötték a nevelőt.

Biztonsági őröket fogadtak az iskola területére

Doris Unzeitig, az iskola igazgatója ezért biztonsági őröket állított az iskola területére. Nem ez az első iskola Berlinben, ahol hárman vigyáznak arra, hogy ne történjen erőszak, de az iskolafelügyelet csak idén tavaszig engedélyezte a biztonsági őröket, tovább ugyanis nincs rá pénz.

„A gyerekek a legkülönbözőbb családokból jönnek, ezért több kultúra kerül összeütközésbe. Arab és török családokból jönnek a legtöbben, amelyek jelentős szerepet játszanak, hiszen a gyerekek nyelvileg sem értik meg egymást” – panaszolta az igazgató, aki a tanév elején benyújtotta a lemondását.

Hírdetés

A városvezetés nem kezeli a problémákat

Azt mondja, a városvezetés nem partner a problémák megoldásában, inkább a szőnyeg alá söpri ezeket. A múlt héten volt az utolsó napja az iskolában, elhagyja Németországot és ezután Ausztriában tanít majd azokban az iskolában, ahol a német gyermekek jelentős kisebbségben vannak, mert elnyomják őket a migrációs hátterűek.

Komoly probléma az antiszemitizmus

Az Oktatásért- és Nevelésért felelős Egyesület felmérése szerint minden harmadik tanárt ért már Németországban erőszak a diákok részéről. Az esetek egy része nem is kerül nyilvánosságra, a rendőrszakszervezet elnöke, Rainer Wendt azt mondta, az iskolai erőszakos esetek kétharmadát nem jelentik. Komoly probléma az antiszemitizmus is.

Az antiszemitizmus ugyanis generációról generációra öröklődik a muszlim családban, ahogy a nőkkel szembeni tiszteletlenség is, ez része a nevelésnek. Akik ide menekülnek, hozzák magukkal a kulturális gyökereiket – fogalmazott. Hozzátette, szerinte egyszerű integrációs kurzusokkal ezt a kulturális identitást átprogramozni nem lehet.

Beate Stoffers, a szociáldemokrata berlini városvezetés oktatásért felelős szóvivője az M1 kérdésére elismerte, hogy az utóbbi időkben nagyobb számban kerülnek nyilvánosságra erőszakos esetek, de szerinte ennek csak az az oka, hogy az iskolák érzékenyebbek, magát az integrációt pedig sikeresnek tartja.

Bár a tanárokat ért támadásokról készült tanulmány komoly visszhangot kapott a német sajtóban, és többen is felhívták a figyelmet arra, hogy a jelenség összefügg a tömeges bevándorlással, amikor az M1 kért ezzel kapcsolatos állasfoglalást, Beate Stoffers nem kívánt nyilatkozni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »