Fenati befejezte pályafutását – 230-nál meghúzta ellenfele első fékjét

Fenati befejezte pályafutását – 230-nál meghúzta ellenfele első fékjét

Hagyta magát kiprovokálni, és meggondolatlanságában olyat lépett, ami miatt véget is ért pályafutása. Roman Fenati a a Moto2 múlt vasárnapi, San Marino-i futama során 230 kilométer /órás sebességnél neves egyszerűségnél átnyúlt nagy riválisa, Stefan Manzi motorkerékpárjához, és meghúzta rajta az első féket. Manzi egy pillanatra elvesztette az uralmat kerékpárja felett, és csak a szerencsén múlott, hogy nem lett oltári bukás a szabotázsból.

A heves vérmérsékletéről és „tettlegességeiről” is hírhedt Fenatit idő előtt befejezte a versenyt, és elhagyta a pályát, Manzi pedig külső segítség nélkül is elesett. Fenatit fekete zászlóval kizárták, , majd további két versenytől is eltiltották. A felháborodás azonban akkora volt, hogy csapata jobbnak látta azonnal szerződést bontani Fentaival.

A 22 éves motorkerékpár versenyző pedig ma bejelentette, hogy befejezte a versenyzést, és visszavonul.

Hírdetés

A vasárnapi incidens előzményei elég homályosak. Egy alkalommal a kamerán tisztán látni, hogy Manzi kisodródva valóban beleütközött Fentaiba egy kanyarban. A verseny után ráadásul Manzi is büntetést kapott, tehát a jelek szerint valóban történt provokáció. A dolog érdekessége, hogy a következő idényben Fenati épp Manzi jelenlegi csapatánál folytatta volna.

A legtöbben azonban egyetértenek abban, hogy Fenati húzása önmagában megérte volna az örökös eltiltást. Ráadásul nem ez volt az első incidense. Korábban már történt olyan, hogy dühében odarúgott verseny közben versenytársának.

NemzetiSport.hu

Nyitókép: HNonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »