Felvidéki Márton Áron zarándoklat

A Magyar Közösség Pártja és az MKP Keresztény Platformja a Márton Áron emlékév kapcsán zarándoklatot szervez Gyulafehérvárra Márton Áron püspök halálának évfordulóján, ahol a székesegyházban, a búcsúünnepi szentmise keretében megáldják az erdélyi püspök szarkofágját.

 

A kétnapos zarándoklat ára 45,- euró, amely tartalmazza a szállást, az első napi vacsorát, a második napi reggelit és az utasbiztosítást.

A zarándoklat programja:

nap – szeptember 28.indulás reggel 4 órakor – Dunaszerdahely-Budapest-Debrecen-Berettyóújfalu-Ártánd-Nagyvárad-Királyhágó-KolozsvárNagyváradon a püspöki Székesegyház megtekintése – Szent László nyomában, a kanonok sor és a püspöki palotaKirályhágón pihenőKolozsváron szállás elfoglalása, városnézés, vacsora

 

nap – szeptember 29.Kolozsvár – Torda – Gyulafehérvár – Déva-Temesvár – Arad – Nagylak – Szeged – Budapest – Dunaszerdahelyreggeli a szálláson, utána 8-kor indulás Gyulafehérvárra11 órától Szentmisea Szentmise után, agapé és indulás Dunaszerdahelyreútközben étkezési lehetőség DévánAradon pihenő – tisztelgés az aradi vértanúk előttérkezés éjfél után Dunaszerdahelyre

 

Jelentkezni lehet az MKP járási titkárságain, illetve Karaffa Attilánál a 0917 990 591-es telefonszámon vagy a karaffaattila@mkp.sk e-mail címen.

Igény szerint több régióból is autóbuszokat tudunk indítani a zarándoklatra.

Szeptember 29-én, Márton Áron halálának 36 évfordulóján és az érseki székesegyház búcsús napján  kerül sor a Márton Áron Emlékév egyik központi eseményére, a néhai püspök most elkészített szarkofágjának leleplezésére. Márton Áront eredetileg az altemplomba temették, a hamvakat napokkal korábban exhumálják, a folyamatban levő boldoggá avatási eljárás miatt szigorú szentszéki előírások és felügyelet mellett. 11:00 órától (helyi idő) ünnepi szentmise Miquel Maury Buendia érsek, bukaresti apostoli nuncius főcelebrálásával, majd tisztelgő megemlékezés keretében a koporsó leleplezése. Köszöntőt/beszédet mond Jakubinyi György érsek; Kovács Gergely, a boldoggá avatási eljárás vatikáni posztulátora;  a Kormány részéről Árpád és Soltész államtitkár úr. Az eseményt követően az érsekség a székesegyház mellett felállított sátrakban kaláccsal és egy pohár itallal vendégeli meg a zarándokokat.

 


Forrás:pazmaneum.com
Tovább a cikkre »