Felvidéki karatesikerek az Eb-n, Vb-n és a szlovák bajnokságban – Fotók, eredmények

Felvidéki karatesikerek az Eb-n, Vb-n és a szlovák bajnokságban – Fotók, eredmények

A Taiyó Karate Klub a hétvégen több helyszínen is képviselte Gútát és Szlovákiát. A  klub színeiben ismét felvidéki karatésok léptek a szőnyegre az EB-n és a Világbajnokságon.

A kassai szlovák bajnokság mellett Varazsdon (Varaždín) Horvátországban is részt vett a Shito ryu stílus Világ és Europa bajnokságon, mint a Szlovák Shito ryu válogatott tagjai. A stílus Európa bajnokságon és Világbajnokságon való részvételért kvalifikációs versenyen lehetett kijutni Szlovákiából.

Az EB-n 18 ország a VB-n 19 ország képviselte a Shito ryu karatésokat. Gútáról 9 karatés lépett tatamira. Rigó Rebeccának és a lány csapatnak (Rigó Rebecca, Lakatos Erika kiegészülve Kuricova Emmával) sikerült elhódítani az EB aranyat. Kiss Artúr edzőként kísérte el a versenyzőket.

Samu István a bírói feladatai mellett még érmeket is szerzett.

Eredmények:

Shito ryu stílus világbajnokság

Samu Hunor 2. Samu István 2 Csontos Tamás 3. Kiss Bence 3. Lakatos Erika 3. Rigo Rebecca 3. Szulcsányi Viktor 3. Telekes Levente Károly 3. Varga Tünde Emese 3.

Hírdetés

Shito ryu stílus Európa-bajnokság:

Rigo Rebecca 1.

Csapat kumite lányok:

1. (Rigo Rebecca, Lakatos Erika, Kuricova Ema ) Lakatos Erika 2. Samu Istvan 2.

Csapat kumite fiúk:

2. (Csontos Tamás, Telekes Levente Károly, Dulak Andrej) Csontos Tamás 3. Kiss Bence 3. Samu Hunor 3. Szulcsányi Viktor 3. Telekes Levente Károly 3. Varga Tünde Emese 3.

Karate szlovák bajnokság:

Szombaton 51 klub 486 versenzyője vett részt a 12 éven aluliak szlovák bajnokságán Kassán. A Taiyó karate klub 7 versenyzővel képviseltette magát. A színvonalas mezőnyben 3 érmet sikerült a kis csapatnak begyűjtenie.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »