Felvidéki góllal és trencséni sikerrel indult a Fortuna Liga új idénye

Felvidéki góllal és trencséni sikerrel indult a Fortuna Liga új idénye

Péntek este útjára indult a labda a Fortuna Liga új idényében, és megkezdődött a 2021/22-es idény. Az első forduló nyitómérkőzésén a Trencsén és az Aranyosmarót mérkőzött meg.

A Trencsén-Aranyosmarót összecsapással megkezdődött a Fortuna Liga 2021/22-es idénye. A trencséniek új vezetőedzővel vágtak neki az idénynek, ugyanis Peter Hlinka vette át a hazaiak irányítását és több változás is történt a keretben. A trencséni kezdőben a palásti származású felvidéki védő Križan Richárd is lehetőséget kapott.

A Trencsén nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, aminek köszönhetően már az első negyedórában megszerezték a vezetést Tučný révén. A folytatásban is a trencséniek domináltak, sőt a 29. percben a csapatkapitány, Kadák is betalált, amivel kettőre nőtt a házigazdák előnye. A hazaiak több gólt is szerezhettek volna az első félidőben, azonban a Fortuna Ligába visszatérő Matuš Kira több ízben is hárítani tudott.

Az első félidő hajrában a trencséniek újabb gólokat szereztek, előbb Kadák megszerezte második találatát a mérkőzésen, majd az első félidő végén a palásti Križan Richárd fejesével a hazaiak beállították már az első félidőben a 4-0-s végeredményt.

A második játékrészben az Aranyosmarót aktívabb lett és több lehetőségük is volt a szépítésre, de a csereként beálló Ďubek és Yilmaz sem tudott élni a szépítés lehetőségével. A hazaiak azonban könnyedén növelhették volna előnyüket, Tučný megszerezhette volna második gólját is a mérkőzésen, de a kapufát találta el szabadrúgásból. A hajrában az eredmény nem változott, ami azt jelentette, a Trencsén négygólos győzelmével indult a Fortuna Liga idénye.

Hírdetés

A DAC vasárnap kora este 17 órától lép pályára a zempléni Nagymiháy otthonában.

Fontos változás az új idényben, hogy új szolgáltató közvetíti a Fortuna Liga mérkőzéseit, ugyanis három évig a Markíza csoport birtokolja a közvetítési jogokat. A találkozókat, a Nova Sport, a Dajto csatorna közvetíti, valamint minden mérkőzés megtekinthető lesz az interneten is a VOYO felületein.

Fortuna Liga, 1. forduló:

AS Trencsén – FC ViOn Aranyosmarót 4-0 (4-0)

Štadion na Sihoti, Trencsén, 585 néző, v.: Ziemba

Gólszerzők: Tučný (13.), Kadák (29., 40.), Križan (45+1.)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »