Felvidéki élménybeszámoló a Szakkör program Kárpát-medencei kiállításáról

Felvidéki élménybeszámoló a Szakkör program Kárpát-medencei kiállításáról

Az elmúlt évben a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében mintaprogramok indultak kézműves szakkörökkel a Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben, Vajdaságban és Muravidéken a magyar kisközösségek megerősítésért. A közel 120 külhoni szakkör hímzés, nemezelés, vesszőfonás, mézeskalács-készítés, gyöngyfűzés és csipkeverés témakörökben szerveződött.

A most befejezett mintaprogram legszebb termékeiből június 27-én Kárpát-medencei szintű kiállítás nyílt a Nemzeti Művelődési Intézet lakiteleki székházában.

A felvidéki csoport a további elszakított területek képviselőivel közösen rendezte a kiállítást június 26-án, a Nemzeti Művelődési Intézet székházában. A közös munka jó alkalmat adott arra, hogy a szakkörök tagjai megismerjék egymást, tapasztalatokat gyűjtsenek egy-egy földrajzi terület szakköri jellegzetességeiről, ötleteket és erőt merítsenek egymás munkáiból és lelkesedéséből.

Hírdetés

A kiállítást Molnár György partnerségi központvezető nyitotta meg, ünnepélyes köszöntőt pedig Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője mondott. A népdalénekléssel gazdagított megnyitó után a résztvevők megtekintették a kiállítást. A kiállított tárgyak megtekintésére egyébként

A szakmai programok mellett a felvidéki csoport egyéb élményekkel is gazdagodott a három nap alatt, a kínálatban szerepelt többek között: a Nemzeti Művelődési Intézet székházának bemutatója, Múzeumok Éjszakája, kiállítások, tűzugrás, körtánc, koncert, borsétány. Számos olyan programnak lehettek a részesei, melyen megint egy kicsit jó volt magyarnak lenni, jó volt közösségben lenni!

(Vályi Edit/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »