Felvidéki állomással jön a harmadik IpolyFeszt

Felvidéki állomással jön a harmadik IpolyFeszt

Az előttünk álló hétvégén immár harmadik alkalommal szervezik meg az IpolyFeszt elnevezésű fesztivált. A június 10-e és 12-e között zajló eseményfolyamnak felvidéki állomása is lesz.

A rendezvény szervezője a Dunakanyar Védegylet Alapítvány, fővédnöke Rétvári Bence országgyűlési képviselő. A III. IpolyFeszt eseményei az alábbi településeken valósulnak meg: Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Letkés, Nagybörzsöny, mindezekhez felvidéki községként Ipolyvisk csatlakozott.

Mint a szervezők a közleményükben kifejtették:

A június 10-12. között harmadik alkalommal megrendezésre kerülő IpolyFeszt száznál is több ingyenes programmal várja a rendezvényre érkezőket. Legendás előadók műsora, családi programok, templomi hangversenyek, igényes gyermekműsorok, képzőművészeti kiállítások, vízi és természetjáró túrák garantálják a rendezvény színvonalát. A programokat gasztronómiai és kézműves termékek változatos és bőséges kínálata teszi teljessé.

„A rendezvény egy összművészeti fesztivál műfaji sokszínűséggel, ahol minden korosztály tartalmas kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget talál. A szervezők külön figyelmet fordítottak arra, hogy minden településen naponta egyházi komolyzenei koncert is legyen, így ötvöződjön a szakrális kultúra a világival“ – olvasható a közleményben.

Június 11-én, azaz szombaton kenuzási lehetőséggel indul az ipolyviski programsorozat. A nemrég átadott tájházban hagyományőrző programokkal és lepénysütéssel várják a látogatókat. A kulturális műsornak a községi hivatal előtti tér ad otthont szombat délután. A helyi óvodások és alapiskolások műsora mellett ipolyviski formációk és tehetséges fiatalok adnak műsort. Majd a Százdi Citeraegyüttes, a Varjos zenekar, valamint a Kiss Zenészek lépnek fel. Az estét retró diszkó zárja.

Az említett magyarországi településeken többek között fellép: Nagy Feró és a Beatrice (Szob); Mr. Rick (Vámosmikola); Csík Zenekar (Szob); Karthágó (Nagybörzsöny); Nemcsak Berry (Ipolydamásd).

Hírdetés

A szervezők több településen a templomokat is bekapcsolták a fesztivál programsorozatába. A kemencei katolikus templom ad otthont a nyitóhangversenynek június 10-én, pénteken kora este. A Martini Palmeri – Tangó mise című hangverseny közreműködői között találjuk a Vox Humana Énekkart és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekart.

A kulturális események mellett minden állomáson lehetőség lesz a természeti és épített örökség felkeresésére, megismerésére. Az Ipoly szintúgy központi helyszíne a rendezvényfolyamnak. Kenuzási lehetőség biztosítása mellett vezetett túrára is sor kerül a Börzsöny nyugati gerincének a felfedezésével. Szobon megtekinthető a csodás Dunakanyar, és sárkányhajózásra is csalogatják majd a fesztivál látogatóit.

Az egyes magyarországi községek között a három nap folyamán fesztiváljáratok közlekednek, megkönnyítve az érdeklődők utazását.

Mint Rétvári Bence fővédnöki köszöntőjében kiemelte:

A részletes programfüzet ITT tekinthető meg, további információ a rendezvényről pedig  ITT olvasható.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »