Felvidék: A Híd és az MKP küldöttei jövő héten készülnek újra tárgyalni

Felvidék: A Híd és az MKP küldöttei jövő héten készülnek újra tárgyalni

A Most-Híd jövő hét elején folytatja a tárgyalást az MKP küldötteivel. Ezt az információt Debnár Klára, a Most-Híd szóvivője és Kocur László, az MKP pártigazgatója is megerősítette a TASR hírügynökségnek.

Kép: Oriskó Norbert/Felvidék.ma

„Ezen a találkozón az egyes pártok küldöttségei a koalíció formájában történő együttműködés konkrét feltételeiről fognak tárgyalni” – mondta Debnár. Az MKP Kocur elmondása szerint jelenleg a Most-Híd meghívójára vár.

Hírdetés

Ez utóbbi párt a legutóbbi tárgyaláson ismertette az MKP küldötteivel, hogy milyen alapfeltételek teljesülése esetén lenne hajlandó együttműködni. Az MKP már tárgyalt a feltételekről, definitíven azonban csak a legközelebbi kétpárti találkozón fognak állást foglalni. Ezen be akarják mutatni a saját feltételeiket is, amelyeket a végső szerződésbe is bele akarnak foglalni. Minderről Fiala Ilona, az MKP sajtótitkára tájékoztatott.

Ravasz Ábel, a Most-Híd alelnöke korábban kijelentette: ha nem sikerül megegyezni az MKP-val, a párt kénytelen lesz egyedül indulni a választásokon. Hangsúlyozta, hogy a pártoknak kölcsönösen tiszteletben kell tartaniuk egymás identitását.

„Az MKP etnikai, a Most-Híd inkább interetnikus párt. Ez nem változhat meg” – fűzte hozzá. A másik két magyar párt, az MKDA-MKDSZ és a Magyar Fórum tagjai szerint a magyar erők esetleges együttműködése a Most-Híd és az MKP pártoktól függ.

A Most-Híd párt korábban tárgyalt már a parlamenten kívüli MKDA-MKDSZ, a Magyar Fórum, az Esély (Šanca), a Szlovákiai Roma Kezdeményezés (Rómska iniciatíva Slovenska) és a Szlovák Konzervatív Párt (Slovenská konzervatívna strana) képviselőivel is a lehetséges együttműködésről.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »