Felvételt hirdet a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium

Felvételt hirdet a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium

A Nagyerdő közepén található fiúkollégium várja a diákokat a 2021/22-es tanévre. A jelentkezés határideje: augusztus 6.

A szakkollégium várja azokat a fiatalokat, akik a mindennapi találkozások és élmények révén szeretnék tartalommal megtölteni az egyetemi éveket, hogy a felsőoktatásban megélt időszak ne csak elteljen, hanem megteljen. Megteljen azokkal az értékekkel, amelyek a kollégium alappillérei: a közösség ereje, a szakma szeretete és a keresztény hitben való növekedés. A kollégium célja, hogy olyan keresztény értelmiségi fiatalok kerüljenek ki az életbe, a munka világába, akik hivatásukban és családjukban a keresztény értékeket képviselik.

A fiúk számára fenntartott kollégium a hit és a tudomány közös nevezőjeként működik Debrecen városában. Az intézmény éppen ezért szorosan együttműködik a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészséggel, amelynek feladata, hogy újra és újra megtalálja azokat a mozzanatokat és területeket, ahol be lehet lépni abba a dinamikusan fejlődő valóságba, amely egy fiatal életét jellemzi, ahol jelen akar lenni az Isten.

A kollégium a város egyik leginkább frekventált részén, a Nagyerdő közepén található, két emeletén összesen harminckét férőhely várja az egyetemistákat. Az intézmény minden tekintetben igyekszik megfelelni a modern kor igényeinek. Az elhelyezés két- és háromágyas szobákban biztosított, szobánként külön zuhanyzóval és mosdóval. Az épületben közös konyha és étkező található, amely főzéseknek és jóízű beszélgetéseknek ad helyet, valamint a közösségi élet legaktívabb színtere. Továbbá az intézmény rendelkezik mélygarázzsal, konditeremmel, mosókonyhával, előadóteremmel, közösségi térrel, kerthelyiséggel – és a lelki feltöltődésre vágyók számára mindig nyitva található kápolnával.

2021. augusztus 6-ig várják a kollégiumba felvételizők jelentkezését a következőképpen:

1. Töltsd ki az ITT található jelentkezési lapot, csatold a szükséges dokumentumokat.

Hírdetés

a/ Abban az esetben, ha most érettségiztél, az érettségi bizonyítványodat töltsd fel,

b/ Abban az esetben, ha már megkezdett egyetemi tanulmányokkal rendelkezel, az elmúlt 2 félév leckekönyve másolatának PDF-verzióját töltsd fel.

2. A felvételi második lépcsőjeként személyes találkozásra hívnak augusztus 9-én a szakkollégiumba, melynek időpontjáról előzetesen egyeztetnek veled.

A felvételivel kapcsolatos minden fontos információ megtalálható ITT.

Amennyiben kérdésed van, tedd fel bátran a következő e-mail-címen: [email protected]

Forrás és fotó: Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »