Felvételizett? Itt vannak az albérletárak!

Felvételizett? Itt vannak az albérletárak!

Szerdán hirdetik ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ilyenkor indul az albérletszezon. A 24.hu összeállítása szerint hiába nőtt az albérleti kínálat, a bérlemények árai tovább emelkednek.

A lap szerint egy budapesti albérlet átlagosan 150 ezer forint. A legdrágább az V. kerület (248 ezer forintos átlagár), míg a legolcsóbb a XVII. és XXIII. kerület (110, illetve 105 ezer forint).

Más egyetemvárosok esetén sem olcsó a diákélethez szükséges otthonmegszerzése. Debrecenben egy garzon átlagosan 80, egy nagyobb lakás átlagosan 100 ezer forint egy hónapra. Egy kisebb szegedi lakást 4 ezerért, egy nagyobbat 100 ezerért lehet kibérelni, Pécsett pedig a 40 négyzetméter alatti lakások bérleti díja átlag 85 ezer, az efölöttieké 106 ezer forint.

Balogh László, az ingatlan.com vezet szakértője a portálnak azt mondta, a kínálat bővülése annak is köszönhető, hogy az alacsony kamatkörnyezet miatt az elmúlt években rengeteg befektető vásárolt ingatlant kiadási céllal, akik jellemzően a felvételi ponthatárok ismertetése idején hirdetik meg ezeket. A kereslet és a kínálat élénküléséhez szerinte ezekben a hetekben az is hozzájárul, hogy a legtöbb bérleti szerződést egy éves határozott időre kötik, így azok is most keresnek kiadó lakást, akik évek óta az adott városban tanulnak vagy már be is fejezték felsőoktatási tanulmányaikat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »