Felütötte a fejét a bohócbűnözés

Felütötte a fejét a bohócbűnözés

Két hét alatt az Egyesült Államok 10 államából jeleztek olyan bűncselekményeket, amelyeket bohócnak öltözött emberek követtek el. Az esetek többségében a bohócálarcos elkövetők csak ijesztgetik az embereket, de egyre többször erőszakos rablások elkövetői is bohócnak öltöznek. A jelenséget a sajtó egy készülő filmmel kapcsolta össze, de a gyártó és az író is tagadja, hogy közük lenne hozzá.

Szeptember vége óta 10 amerikai államból több mint 50 esetben érkezett jelentés embereket ijesztgető bohócokról. Volt, hogy az elkövetők járókelőket is megtámadtak és kiraboltak.

„A lányom iskolájában már mindenki a bohócoktól retteg, olyan rémhírek terjednek, hogy tanítás után rájuk támadnak majd a bohócok, de szerencsére ebből eddig semmi nem lett” – mondja egy michigani anya.

A rendőrség szerint újabban a hétköznapi bűnözők is hajlamosabbak bohócmaszkkal eltakarni az arcukat, mint például ennek a boltnak a kirablása közben. A hivatásos bohócok már tüntetést is szerveznek a munkájuk védelmében.

Az ártatlanság védelmét akarjuk hangoztatni. Rengeteg bohóc ismerősöm van, akik életveszélyes fenyegetéseket kaptak az elmúlt napokban a munkájuk, hobbijuk miatt – mondja a szervező.

A sajtó sokáig a horror-író, Stephen King klasszikus regényének és az ebből készülő, jövőre moziba kerülő film reklámkampányával kapcsolta össze a jelenséget, de az író és a Warner is tagadta, hogy köze van az ügyhöz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »