Felüljárókat tervez Kolozsvárra Emil Boc, de rövidebb távú intézkedésekkel is enyhítené a forgalmat

Ismertette néhány forgalomkönnyítési tervét Emil Boc kolozsvári polgármester a helyi önkormányzat keddi ülésén, amelyen azt is megszavazták, hogy a parkolási díjakat a belvárosban megduplázzák, ezzel az intézkedéssel is a belvárosi forgalom csökkentését próbálva elérni.

Boc beszámolt arról, hogy különféle projektek különféle stádiumokban kezdődhetnek el 2017-ben. Például Kolozsvár körgyűrűje déli részének 38 kilométeres szakaszát az új kormány megalakulása után elkezdhetik, de vannak olyan tervek is, amelyeket az önkormányzat indíthat el. Ilyen a Törökvágás és Szeptember 11 út (Tudor Vladimirescu) közé tervezett felüljáró, valamint a Garibaldi híd kiszélesítése, illetve a már zajló Gyár utcai híd felújítását is befejezik.

Elindítják a Marasti téren (a Szentpéteri templom és az Aurel Vlaicu út között) felül-vagy aluljáró megvalósíthatósági tanulmányát – a tanulmányok függvényében dől el, hogy melyik lesz -, és a Szabó Ervin (Porţelanului) utcai híd tervei is.

Rövid- és középtávon alkalmazható megoldások között említette a polgármester a Buna Ziua utca kiszélesítését, új körfogalmak létesítését, pl. a Tordai úton; az Aurel Vlaicuról a Gyár utcára jobbra kanyarodó sáv létesítését, amely a körforgalomba való behajtás nélkül teszi lehetővé a jobbra térést.

A közszállítással kapcsolatban Boc elmondta, hogy a kelet-nyugati tengelyen teljes egészében külön buszsávot hoznának létre.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »