Felújították a nyárasdi temetőt

Felújították a nyárasdi temetőt

Bacsó László polgármester elmondta, a felújítás egy több éves folyamat eredménye. „A 2008-ban Nyárasdon tomboló vihar a temető egy részét is tönkretette, fákat csavart ki tövestül és a sírkövek egy része is felborult, vagy teljesen leomlott.

A legnagyobb kár azonban a ravatalozóban keletkezett, megrongálódott a tető, aminek következtében folyamatosak voltak a beázások és ezt sürgősen orvosolni kellett” – mondta a polgármester. Az új tető elkészítésével indult a munka, önerőből. A torony és a tetőszerkezet felújítását az ablakok, majd ajtó cseréje követte. Az épülethez tartozó garázst raktárrá alakították és új toaletteket építettek. Új kerítést kapott az egész terület és új kovácsoltvas bejárati kaput is.

A járdákat leaszfaltozták és elláttak szegélykővel, a ravatalozó előtti területen megépült az új urnafal. A felújítás közel 200 ezer euróba került, azért is tartott évekig, mivel valamennyi munkát a község fedezte. Tavaly, november 1-jén újból felszentelték a temetőt és ezzel hivatalosan is befejeződött a felújítás. „Még hátra van a terület parkosítása, amire szakembert kértünk fel. A fák ültetését ősszel fogjuk elkezdeni, figyelembe véve már az új sírhelyek kijelölését is. 10-15 éven belül kellemesen árnyékos park lesz itt” – zárta a polgármester. (sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »