Felújították a nyárasdi temetőt

Felújították a nyárasdi temetőt

Bacsó László polgármester elmondta, a felújítás egy több éves folyamat eredménye. „A 2008-ban Nyárasdon tomboló vihar a temető egy részét is tönkretette, fákat csavart ki tövestül és a sírkövek egy része is felborult, vagy teljesen leomlott.

A legnagyobb kár azonban a ravatalozóban keletkezett, megrongálódott a tető, aminek következtében folyamatosak voltak a beázások és ezt sürgősen orvosolni kellett” – mondta a polgármester. Az új tető elkészítésével indult a munka, önerőből. A torony és a tetőszerkezet felújítását az ablakok, majd ajtó cseréje követte. Az épülethez tartozó garázst raktárrá alakították és új toaletteket építettek. Új kerítést kapott az egész terület és új kovácsoltvas bejárati kaput is.

Hírdetés

A járdákat leaszfaltozták és elláttak szegélykővel, a ravatalozó előtti területen megépült az új urnafal. A felújítás közel 200 ezer euróba került, azért is tartott évekig, mivel valamennyi munkát a község fedezte. Tavaly, november 1-jén újból felszentelték a temetőt és ezzel hivatalosan is befejeződött a felújítás. „Még hátra van a terület parkosítása, amire szakembert kértünk fel. A fák ültetését ősszel fogjuk elkezdeni, figyelembe véve már az új sírhelyek kijelölését is. 10-15 éven belül kellemesen árnyékos park lesz itt” – zárta a polgármester. (sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »