Felújítják a kommandói ifjúsági tábort

Kovászna Megye Tanácsának szeptember 29-i, csütörtöki kihelyezett ülése Sepsibodokon zajlott. A gyűlést megelőzően a Henter Károly Általános Iskolát látogatták meg a megyei önkormányzati képviselők: az épületet alaposan felújították, hiszen korábban a födémet pusztította el a vihar, ám az épület belseje is korszerűsítésre szorult. Istók Judit, az iskola igazgatónője ajándéknak nevezte a megújult épületet: a modern aspektus mellett a felszereltségre sem lehet panasz, hiszen videóprojektorral, digitális táblákkal szerelték fel az osztályokat.

A csütörtöki tanácsülés egyik kiemelten fontos határozta Kommandót érinti: mint ismeretes, a megye legmagasabban fekvő településén jó ideje tervezik a tábor felújítását, amely igencsak romos állapotban van. Korábban az épületek az ifjúsági szaktárca tulajdonában voltak, megfelelő odafigyelés hiányában súlyosan megrongálódtak. A lepusztult tábor helyett látványos, modern és környezetbarát épületeket terveznek.

A megyei tanács szeptember 29-i ülésén elfogadta a tábor technikai megvalósíthatósági tanulmányát, így az már holnap felkerül a SEAP-ra, azaz kezdetét veszi a digitális licitálás.

Tamás Sándor
megyei tanácselnök szerint egy, maximálisan másfél év alatt elkészülnek a munkálatok.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház 3,5 millió lejt kapott: a testület az egészségügyi biztosító által kifizetett összeget foglalta bele a megye legnagyobb egészségügyi intézményének költségvetésébe. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »