Felújítás után: nyomokban régi metrót tartalmaz

Felújítás után: nyomokban régi metrót tartalmaz

Elismerte a BKV-vezér, hogy szinte teljesen újraépítették az oroszok a napokban megérkezett első metrószerelvényt. Bolla Tibor azonban azt cáfolta, hogy raktárban elfekvő új vagonokat küldtek Moszkvából Budapestre. Az egyik baloldali kispárt szerint a Fidesz trükközött, és felújításnak álcázva vett új metrókat.

„Műszakilag ez egy sokkal jobb szerelvény, körülbelül 30-40 évet sikerült előrelépni az időben. Azt, hogy most ez felújítás, új jármű, közbeszerzési vagy politikai kérdés inkább, ebbe mi nem szeretnénk nagyon belefolyni, de én azt gondolom, hogy amit kaptunk, az megérte a pénzét” – szögezte le a Metróért Egyesület alelnöke, Györök Balázs.

„Nem tudom, mit kellene tenni a BKV Zrt.-nek? Visszaküldeni a szerelvényeket, hogy kérem szépen ezek jobbak, mint amire leszerződtünk?” – A BKV vezérigazgatója elismerte, hogy a prototípust szinte teljesen újraépítették.

„Azt cáfolom, hogy ezek raktárban állók lettek volna. Magam láttam azt, hogy milyen részegységekből rakták össze, tehát az biztos, nem igaz, hogy a raktárban ott voltak, és azokat kigördítették, és egy elfekvő készlet lett volna” – húzta alá Bolla Tibor.

Az egyik baloldali kispárt szerint a főváros vezetése trükközött. „Az, hogy felújításnak álcázva vesznek új szerelvényeket, hogy ezzel hozzák – az egyébként a versenyben bizonyosan elvérző – orosz gyártót helyzetbe, ez megint csak a Fidesznek a szokásos pártállami és egy putyinista megoldása, ami teljes mértékben nonszensz” – mondta az Együtt Ifjúsági Tagozatának elnöke, Zentai András.

A Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének tagjai csak jelképesen sütöttek szalonnát a 3-as metró vonalán. „Az utóbbi években egyre többször halljuk azt, hogy a 3-as metró egyszer csak kigyullad” – mondta Szántai-Kis Gergő, az Ifjú Demokraták elnöke.

A hármas metró pályáját legkorábban 2019-re újíthatják fel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »