Féltik a német hatóságok a szegény menekülteket, a hazájukért aggódók azonban közvetlenül Merkelnek üzentek

Féltik a német hatóságok a szegény menekülteket, a hazájukért aggódók azonban közvetlenül Merkelnek üzentek

A menedékkérők elleni erőszak növekedésének veszélyére figyelmeztetett Németországban a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke.

Holger Münch a Funke médiacsoport újságjainak adott, szombaton közölt nyilatkozatában elmondta, hogy az idén már 45 gyújtogatás történt. "A tettesek túlnyomórészt férfiak és csaknem 80 százalékuk azon a településen él, ahol a bűncselekményt elkövették" – tette hozzá. Jelenleg nincsenek értesülések régiókon átívelő szélsőjobboldali struktúrák létezéséről, amelyek célzottan szerveznének merényleteket menekültek ellen. Az erőszakcselekmények elkövetői inkább helyben tevékenykednek – mondta a BKA elnöke.


Kritikusainak bizonyos javaslatai talán Merkelnek is tetszenének

"Mindenképpen érzékeljük azonban bűnöző vagy terrorista struktúrák kialakulásának kockázatát. Nem zárhatjuk ki ezt, és nagyon komolyan vesszük a veszélyt" – mondta Münch.

2015-ben, amikor mintegy 1,1 millió "menekült" érkezett Németországba, 92 gyújtogatás történt migránstanyák ellen, szemben a 2014. évi mindössze 6 ilyen esettel a BKA január végén közölt adatai szerint. Több nagy német sajtóorgánum, köztük a Der Spiegel magazin internetes oldala bezárta nyilvános vitafórumait a migráció témájában sok internetező sértegető bejegyzései miatt. (Nem lehet kérdés, hogy kiknek a sértegetése ugrotta meg a Spiegel ingerküszöbét – a szerk.)

A német rendőrség szombaton közölte, hogy ismeretlenek egy mocskolódó feliratú disznófejet hagytak Angela Merkel kancellár stralsundi választókörzetében lévő irodája előtt. A disznófejet szombat reggel vette észre a rendőrjárőr a Németország északi részén lévő meklenburg-elő-pomerániai városban. Azt nem hozták nyilvánosságra, mi volt a disznófejre írva, csak annyit közöltek, hogy a vaskos kritikát az országát és Európát romboló a német kancellárnak címezték.

(MTI nyomán)

Merkel pártja és szövetségese soha nem látott mélységbe, az AfD történelmi csúcsra jutott

Magát Mutti Merkelt ajánlották fel Lipcsében mecsetépítéshez a derék németek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »