Feltételesen szabadlábra helyezték František Borbélyt

Feltételesen szabadlábra helyezték František Borbélyt

A Nagyszombati Járási Bíróság jóváhagyta a František Borbély által benyújtott kérvényt, és feltételesen szabadlábra helyezte őt. A pozsonyi (Bratislava) Sýkora-bűnbanda utolsó három, még életben lévő főnökének egyike hétéves börtönbüntetését tölti a gerencséri büntetés-végrehajtási intézetben, Nagyszombat mellet. Itt került sor a szerdai tárgyalásra is. Az ügyész három napon belül fellebbezhet a döntés ellen.

Az elítélt januárban kérvényezte a bíróságtól a feltételes szabadlábra helyezését. Borbélyt 2015-ben hét évre ítélte a Pozsony II Járásbíróság, miután vádalkut kötött az ügyésszel. A maffiafőnök ellen egy Mercedes G típusú személyautó felrobbantása ügyében emeltek vádat. Utóbbi a pozsonyi Piťo-bűnbanda egyik tagja, Miroslav „Floxňa” Abrahám tulajdonában volt. Az autórobbantásra 2009 júniusában került sor.

Hírdetés

Borbély annak a négy főnöknek az egyike, akik Miroslav Sýkora halála után vették át a róla elnevezett bűnbanda irányítását. Bűntársa volt Róbert „Kýbel” Lališ és Ladislav Bališa is. Mindkettejüket elítélték, Lališ életfogytiglani börtönbüntetését tölti.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »