Feltételesen szabadlábra helyezték a kassai alvilág volt főnökét

Feltételesen szabadlábra helyezték a kassai alvilág volt főnökét

A Kassa II Járásbíróság hétfőn Dušan Borženský feltételes szabadlábra helyezése mellett döntött, eleget téve az elítélt kérelmének. Borženskýt, a kassai alvilág volt főnökét három gyilkosságban való bűnrészességért összesen 23 évre ítélték, ebből 18 évet töltött le.

Az ítélet nem jogerős, az ügyésznő fellebbezett a döntés ellen. A fellebbezésről a kassai Kerületi Bíróság dönt. Borženský tehát egyelőre rács mögött marad.
 

Hírdetés

A bíróság a döntés meghozatalakor a büntetésvégrahajtási intézet pozitív ajánlására, a pszichológusi szakvéleményre, a Maják nádeje polgári társulás által vállalt kezességre és az elítélt vallomására támaszkodott. A járási bíróság hét éves próbaidőt szabott ki Borženský számára.

Borženskýt a Ján Kromka és Karol Kolárik meggyilkolásában való bűnrészesség miatt ítélték el. Később beismerte, hogy megrendelte a koszovói albán Fadil Pasjača meggyilkolását is, melyre 2000-ben került sor. Borženský vádalkut kötött a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyészével. A Kassa I Járásbíróság idén márciusban elfogadta a vádalkut, a további büntetéstől eltekintett az előző két gyilkosság ügyében kiszabott rendkívüli büntetésre tekintettel.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »