Felszentelték a gyöngyösi görögkatolikus kápolnát

Felszentelték a gyöngyösi görögkatolikus kápolnát

A mennybe lépni nem lehetetlen – ezzel a reményt adó mondattal látta el a Gyöngyösi Görögkatolikus Szervezőlelkészség kápolnájának szentelésén október 9-én Orosz Atanáz miskolci püspök a híveket.

A napi evangéliumi szakaszból kiinduló püspöki prédikáció mindenekelőtt istenszeretetből táplálkozó igazságosságra és irgalomra intett. Orosz Atanáz emellett arra a tettrekészségre, tevőleges szeretetre is hívott, amellyel Isten országának valódi polgárai lehetünk. A püspök a kis kápolnában állva emlékeztetett: a mennyország elérése nem a mennyezet magasságától függ. A világ kezdetétől fogva számunkra is elkészített „mennyek országa” közel van.

Az igazgyöngyre rátaláló evangéliumi kereskedő példázata alapján megkapó hasonlatként elhangzott: Gyöngyös – templomai révén – eddig is számos szép gyöngyszemmel rendelkezett, a görögkatolikus kápolnával pedig egy újabb kis gyönggyel lett gazdagabb.

A szervezőlelkészséggel megbízott Kaulics László hálával gondol a területet ellátó elődeire. A rá váró feladatban a legfontosabbnak a hívekre szánt időt, figyelmet és szeretetet tartja.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »