Felszámoltak egy újabb illegális tábort a franciák

A párizsi rendőrség felszámolt egy illegális menekülttábort a francia főváros északkeleti részében – közölte pénteken Emmanuelle Cosse francia lakhatási miniszter.

A Le Parisien című francia lap szerint mintegy 50 busszal szállították a tábor lakóit Párizs környéki átmeneti szálláshelyekre.

A hatóságok korábban 1500 főre becsülték a tábor lakóinak számát, az újabb adatok szerint 2083, főként szudáni, afgán és eritreai állampolgár élt ott nyomorúságos körülmények között.

A nyomortelepet egyszer már megpróbálták felszámolni augusztus 17-én, amikor csaknem 700 embert telepítettek át különféle menekültszállókra, de azóta újabb migránsok érkeztek a területre.

Az elmúlt időszakban több hasonló kitelepítésre került sor Párizsban, a legjelentősebb közülük július 22-én zajlott, amikor 2500 migráns feje fölé került fedél.

2015 júniusa óta újabb és újabb táborok jönnek létre a francia fővárosban, amelyekben főként a Földközi-tengerről érkező migránsok és a calais-i “dzsungel” ingázó lakói húzzák meg magukat.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »