Felsorakozott az ellenzék is a tüntetéshez

– Az ellenzék lenézi az embereket, semmibe veszi a választói akaratot – reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója a most szombatra tervezett tüntetésre. Mint arról lapunk is beszámolt, a demonstrációt néhány, a választási eredménnyel elégedetlen huszonéves szervezi, az eddigi „Talpra, magyar, hív a szabadság!” helyett „Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért” címmel.

Hidvégi Balázs az M1-en úgy fogalmazott: a kristálytiszta eredményt mindenkinek el kellene fogadnia. – Ez az a fajta sorosista brigád, amelyik, ha nem a szája íze szerinti eredmény születik, akkor nekimegy a demokráciának is – tette hozzá.

Látva, hogy a Facebookon emelkedik a tüntetés iránt érdeklődők száma, a Jobbik a közösségi oldalán jelentette be, hogy csatlakozik a tüntetéshez. A Jobbikból kiábrándult, nemzeti radikálisokat összefogó, magukat Vadhajtásoknak nevező csoport tegnap azonban arra kérte szimpatizánsait, hogy bár a demonstrációhoz a teljes ellenzék felsorakozott és a Jobbik is csatlakozott, ne üljenek fel a szombati provokációnak, senki ne menjen el tüntetni.

Hírdetés

A Vadhajtásokkal azonos állásponton van a Betyársereg is, amelynek vezetője, Tyirityán Zsolt lapunkkal közölte, semmilyen formában nem vesznek részt a tüntetésen.

A CÖF–CÖKA úgy fogalmazott: az ellenzéki pártok az utcai földharc provokálásában érdekeltek, így kül- és belföldi felbujtóikkal egyetemben a szilárd többségű választási győztesek ellen szervezkednek.

A demonstráció főszervezői a toborzásukban úgy fogalmaztak: „Generációnkban két lehetőség áll a fiatalok előtt: kivándorlás vagy forradalom.” Takács Richárd, a Somogy megyei önkormányzat jobbikos képviselője is egyetérthet ezzel, mert egy kommentre, amely azt firtatta, hogy történt-e már feljelentés a vasárnapi országgyűlési választás „elcsalása” miatt, úgy válaszolt:

„Forradalomra van szükség! Aztán akasztani kell!”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »