"Felső utasítás" – elismerte a bíró, hogy elcsalta Lőrincz Viktor meccsét Rióban

Péteri László 2014-es aranysípos birkózóbírónak a Lőrincz Viktor meccsén szőnyegelnökként tevékenykedő szlovén Staniszlav Sernek elárulta, hogy nyomást gyakoroltak rá, hogy a német Denis Kudlát hozza ki győztesnek a riói olimpia bronzmeccsén.

„Sernek mesélte, folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy Lőrincz ellen ítéljen. Erre nem volt hajlandó, mire a háttérből utasították, hogy mi a kötelező teendője, így végül mégis asszisztált Lőrincz vereségéhez” – monda a Borsnak Péteri László.

Lőrincz Viktor 3-2-re vezetett, amikor fél perccel a vége előtt indokolatlanul megintették, így ellenfele ponthoz jutott, és végül legyőzte a magyar birkózót a bronzmeccsen.

„Olyan dolgok történtek ezen a mérkőzésen, amik a szabályokkal szembemennek. Érthetetlen, hogy ilyen megtörténhet egy olimpián, gyakorlatilag egy bronzérmet vettek el tőlem. Nem tudom, mikor fogom ezt megemészteni, de megyünk tovább, és csináljuk” – mondta akkor Lőrincz Viktor.

Többen lemondtak, mert csalásra kényszerítették őket

Az olimpián szintén bíráskodó amerikai Zachany Errett és a francia Regina Le Greit is bejelentette, hogy nem hajlandó több meccset vezetni, mert előre megszabták nekik, hogy ki nyerjen.

Péteri szerint a bíróbizottság elnökének, a német Antonio Silvestrinek nincs köze a visszaélésekhez, a szálakat ugyanis a Nemzetközi Birkózószövetség alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili mozgatja a háttérből. Ő volt az, aki Péteri nevét kihúzatta a riói bírók névsorából, mert a magyar többször is orosz birkózók ellen mert ítélni.

Közben Nenad Lalovics, a nemzetközi szövetség szerb elnöke kemény kézzel belenyúlt a hangyabolyba, és eltiltotta a riói olimpián közreműködő bírók 80 százalékát.

(Origó nyomán)

Korábban írtuk: A bírók elcsalták Lőrincz Viktor bronzát


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »