"Felrobbantalak benneteket!” – kiabálta a megzakkant menekűlt egy brémai bevásárlóközpontban

Kiürítettek egy bevásárlóközpontot szerdán Brémában, Németországban, mert gyanús férfiról tettek bejelentést a rendőrségen. A rendőrség “nem terrorhelyzetből indul ki” – írta híroldalán a Radio Bremen közszolgálati rádió, amelynek beszámolója szerint a Weserpark bevásárlóközpont kiürítését azért rendelték el, hogy a kívülállók számára “minimalizálják az esetleges veszélyt”.

A 19 éves férfi elszökött egy pszichiátriai klinikáról a közeli Bassumból. Először civil ruhás rendőrök próbálták felkutatni a bevásárlóközpontban, de miután nem találták meg, és a férfit veszélyesként tartják számon, az épületet kiürítették, és nagy erőket – köztük egy különleges bevetési egységet – vezényeltek a helyszínre. Az intézkedésről a rendőrség kiadott egy közleményt, annak alapján a keresett férfi algériai származású.

Elfogták csütörtök hajnalban a német rendőrök azt a 19 éves menedékkérőt, aki egy pszichiátriai intézetből szökött meg szerda este, miközben azt kiabálta: “Felrobbantalak benneteket”. A 19 éves szökevény miatt egy bevásárlóközpontot is kiürítettek és átkutattak Brémában. Végül a város központi pályaudvarán sikerült elfogni. Algériából érkezett Németországba.

(MTI nyomán)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »